Barrandov a JOJ přinesou show Recept na bohatství

pondělí, 04. června 2012, 07:30 TV MediaGuru

Dalším česko-slovenským projektem formátu reality show bude kulinářský Recept na bohatství. Propojí přípravu jídla s jeho prodejem.

Televize Barrandov společně se slovenskou TV JOJ odvysílá letos na podzim kulinářskou reality show Recept na bohatství (v originále Recipe to Riches). Oproti stávajícím gastronomickým soutěžním pořadům chce divákům zprostředkovat také chuť domácích receptů. Propojí totiž v sobě jak přípravu jídla, tak i jeho prodej. Vítěz si odnese 0,5 mil. Kč a získá také možnost spolupráce s partnerským obchodním řetězcem.

Pořad bude vysílán jednou týdně ve všední den od 20:00. Celkem 14 dílů a závěrečné finále odmoderují Adéla Banášová a Mahulena Bočanová.

Soutěžící se utkají v sedmi kategoriích (např. polévky, dezerty, národní speciality, zahraniční speciality atp.), z nichž vzejdou finalisté pro každou z kategorií. Úkolem finalistů bude uvařit svůj recept a pro posouzení poroty připravit 200 porcí soutěžního jídla.

Soutěžící musí předvést nejen originalitu při přípravě pokrmů, ale také zručnost při jejich marketingové strategii. Jejich úkolem bude totiž vymyslet i úspěšnou komunikaci pro svůj soutěžní recept – mj. název produktu, jeho obal a v neposlední řadě také marketingovou podporu. O přízeň receptů budou také bojovat mezi spotřebiteli v ulicích. Ty nejlepší produkty se pak budou prodávat přímo v síti obchodů v Česku a na Slovensku.  

Česká a slovenská verze pořadu bude jeho první mezinárodní adaptací. Dosud se vysílá na kanadské Food Network.

Půjde tak o další typ formátu reality show, na kterém budou spolupracovat TV stanice v Česku a na Slovensku. Podzimní vysílání soutěže Česko Slovenko má talent připravují Prima family a TV JOJ. Na právě skončené pěvecké show Hlas ČeskoSlovenska zase participovaly TV Nova a TV Markíza.

-mav-