Do vedení Sanomy míří Dolezych, nahrazuje Havelku

pátek, 15. června 2012, 13:23 Tisk MediaGuru

Vedením společnosti Sanoma Media Praha bude podle neoficiálních informací pověřena Agnieszka Dolezych. Nahradí tak Josefa Havelku.

Management společnosti Sanoma Media Praha, vydavatele tištěných titulů a provozovatele online médií, dozná od příštího týdne změn. Z vedení firmy odchází generální ředitel Josef Havelka, který byl podle informací serveru Médiář.cz odvolán pro odlišný pohled majitelů společnosti na vedení firmy. Ze Sanomy odchází k 30. červnu 2012.

Podle neoficiálních informací MediaGuru.cz už má společnost vybranou náhradu. Měla by jí být Polka Agniezska Dolezych, která ma zkušenosti z vydavatelské skupiny Gruner+Jahr. Podle našich informací úzce spolupracuje s Heike Rosener, CEO Sanomy pro střední a východní Evropu. Do vedení Sanoma Media Praha by měla být uvedena v pondělí 18. června 2012. Otázkou zůstává, zda je o řešení trvalé, nebo pouze dočasné.

Josef Havelka řídil firmu od začátku roku 2011, přivést společnost k lepším hospodářským výsledkům se mu ale nepodařilo. Jak už jsme informovali na začátku týdne, Sanoma v loňském roce prohloubila ztrátu na 85 mil. Kč. Za jeho působení firma prošla restrukturalizací, úpravou internetového portfolia a na trh uvedla nový, finančně nákladný magazín KRAUS.

V souvislosti se Sanomou se také vloni intenzivně spekulovalo o jejím prodeji. Informace se ale v letošním roce zatím nepotvrdily.

-mav-