Nova chce zpravodajský kanál na internetu

středa, 13. června 2012, 06:06 Internet & Mobil, TV MediaGuru

TV Nova žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení licence pro kanál Nova News.

Nova News má být název nového zpravodajského kanálu, který připravuje TV Nova. O licenci k jeho provozování požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Rada se podle našich informací žádostí zabývá na svém aktuálním zasedání, které probíhá v tomto týdnu.

Z žádosti vyplývá, že by mělo jít pouze o internetový zpravodajský kanál. Značku Nova News má Nova zaregistrovanou už od roku 2004.

Rada pro vysílání má také na programu žádost, kterou společnost CET 21, provozovatel vysílání TV Nova, adresovala v souvislosti s připravovaným pátým kanálem, určeným mužskému publiku. Radu v této věci žádá o přejmenování na název „fanda“ a také o rozšíření o satelitní distribuci signálu.

Jak už jsme informovali, Rada udělila TV Nova licenci pro nový kanál loni v srpnu. Na samotné spuštění kanálu má Nova jeden rok. Časový rozsah vysílání má být 18 až 20 hodin denně. Rozšíření licence o satelitní distribuci může naznačovat, že CET 21 uvažuje i o tom, že kanál bude placený. CET 21 v současnosti provozuje dva bezplatné kanály (Nova, Nova Cinema) a dva placené (Nova Sport, MTV).

-mav-