Pátý kanál Novy se jmenuje fanda. Bude placený?

pátek, 01. června 2012, 19:08 TV MediaGuru

TV Nova požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o změnu názvu z Kanálu 5 na konkrétní název "fanda". Chce i satelitní distribuci.

Televize Nova v pátek požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o změnu názvu z Kanálu 5 na konkrétní název "fanda". ČTK to řekl informovaný zdroj. Potvrdily se tak dřívější informace médií, která název fanda (fanoušek) uváděla jako pravděpodobný název nového kanálu TV Nova, zaměřeného na mužské publikum.

Nova současně s žádostí o změnu názvu požádala o licenci pro satelitní vysílání. To by podle našich informací mohlo naznačovat, že společnost CET 21 uvažuje i o jiném způsobu šíření než bezplatné DVB-T. Nova má v současnosti dva bezplatné kanály (Nova, Nova Cinema) a dva placné kanály (Nova Sport, MTV). Nový placený kanál by byl v souladu se strategií mateřské CME, kterou si vytyčila do dalšího období. Uplatňuje ji napři. i na internetu v projektu Voyo.cz.

Rada udělila TV Nova licenci pro novou televizní stanici s pracovním názvem Kanál 5, která má být určena mužskému publiku, loni v srpnu. Na samotné spuštění kanálu má Nova jeden rok. Časový rozsah vysílání má být 18 až 20 hodin denně. Nová stanice má být zaměřena na sport, dramatickou a dokumentární tvorbu převážně americké provenience. Divákům nabídne především akční, kriminální a sci-fi filmy. Ze sportů zejména fotbal, hokej a motorismus.

-čtk-, -mav-