Pořad Dobré ráno bude vysílán na ČT2

čtvrtek, 14. června 2012, 09:45 Aktuality MediaGuru

Od pondělí 18. června 2012 začne Česká televize na svém druhém programu každý všední den od 5:59 do 8:30 hodin nabízet nový živý pořad Dobré ráno. Na rozdíl od předchozího formátu Dobrého rána na ČT1 bude nový formát více zaměřený na regionální život, kulturu a vzdělávání a posílí tak oba segmenty vysílání ČT2 - vzdělávání a kulturní témata. Odpolední pořad Živě na Jedničce vystřídají prázdninově laděné pohádky a rodinné filmy.

Od odpoledního Živě na jedničce se nové Dobré ráno odlišuje především svým tempem a potencionální skupinou diváků. Ta je v ranních hodinách podstatně širší. V tomto ohledu vyslyšela Česká televize prosby mnoha diváků, kteří v odpoledním čase nebyli u obrazovek.

"Spolu s tím, jak ČT2 posiluje svůj vzdělávací a kulturní charakter, inovované Dobré ráno do něj dobře zapadá i z delší perspektivy vývoje druhého programu veřejnoprávní televize. Jednička bude naproti tomu od podzimu posilovat hlavně v oblasti zábavy, původní dramatické tvorby a investigativní publicistiky,“ říká ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Dobré ráno vstupuje od pondělka na obrazovky s novou grafikou. Opouští model znělky s tvářemi moderátorů. Studio bude akcentovat svými barvami jednotný styl ČT. Základem vysílacího prostoru Dobrého rána se stanou dekorace Živě na Jedničce.

-mav-