Startují letní schémata: Farma proti VIP Prostřeno

pátek, 22. června 2012, 08:41 TV MediaGuru

Už v neděli odvysílá TV Nova první díl reality show Farma. Od příštího týdne se letní schémata rozjedou naplno.

Televizní stanice končí se svými jarními schématy a od příštího týdne nabídnou divákům pořady, které zvolily pro letní vysílání. To bude znamenat výpadek některých osvědčených formátů (Ordinace v růžové zahradě, Ulice, Cesty domů) a naopak nasazení některých novinek. Diváci si také připomenou některé normalizační seriály - Chlapci a chlapi (TV Nova) nebo Chalupáři (ČT1).

Letošní léto bude ve znamení čitelného schématu. Obě nejsilnější komerční televize přicházejí s denním typem pořadu (vysílání pondělí-čtvrtek) a v obou případech jde o reality show. Nova sází na novinku, která v současnosti slaví úspěch na Slovensku  - show Farma, což může být do jisté míry riskantní krok. Prima family zase věří osvědčenému konceptu „vařících celebrit“ VIP Prostřeno. Poprvé se oba formáty střetnou v pondělí 25. června od 20:00, resp. od 20:20, na kdy start svých večerních pořadů posunula TV Nova.  To může sehrát důležitou roli při snaze udržet diváka u obrazovek TV Nova.

V době před hlavními večerními pořady představuje Nova další novinku – reality show 4 Svatby, která bude vysílána v posledním červnovém týdnu a poté ji v letním schématu nahradí tradiční letní seriál TV Nova Hospoda. Postaví se tak proti Prostřenu na Prima family a Zprávám FTV Prima.

Dva ze zamýšlených formátů, které Nova na léto plánovala – seriál Druhý život a reprízy seriálu Dokonalého světa – už z programu kvůli nízké sledovanosti stáhla a nahradila je reprízami seriálů Kriminálka Anděl a Kriminálka Las Vegas. Výměna je to zatím úspěšná, protože se ukazuje, že některé reprízované díly uvedených seriálů mají dokonce vyšší sledovanost než díly premiérové.

Také pozdější večerní vysílání bude patřit některým novinkám: Prima family nasazuje zcela nový publicistický pořad Na vlastní nebezpečí (vždy v pondělí od 21:20) a na obrazovky vrací kuchaře Emanuela Ridiho, a to v pořadu Léto s Italem (každé úterý od 21:20). Středy a čtvrtky od 21:20 patří osvědčeným pořadům Top Star magazín a Nikdo není dokonalý.

Červenec na ČT1 bude převážně seriálový.  Na úterky a na čtvrtky dává ČT1 seriál Hraběnky, na pondělí seriál Hříšní lidé města pražského, na středu Proč bychom se netopili a na neděli Chalupáře. Pátky budou patřit pohádkám a sobota zábavě.

Letní programové schéma TV stanic od 20:00

Sledovanost reality show Farma v některých zemích - průměrná sledovanost stanice vs. Farma

-mav-