Letní soutěž: Vytvořte kreativní rádiový spot a vyhrajte

pondělí, 09. července 2012, 04:58 Rádio MediaGuru

MediaGuru.cz a společnosti MMS a DeliDeli vyhlašují letní soutěž o nejkreativnější rádiový spot podporující Česko. Výherce obdrží zájezd pro dvě osoby v hodnotě 10 tis. Kč do Františkových Lázní.

Kdo má zájem vyzkoušet si, jak se tvoří rádiový spot, má zajímavé nápady, jak podpořit Českou republiku a rád soutěží, neměl by vynechat letní soutěž, kterou si pro všechny zájemce připravil mediální server MediaGuru.cz a rozhlasové mediazastupitelství Media Marketing Services (MMS) a společnost DeliDeli. V týdnu od 9. července začíná Velká letní soutěž o to, komu se podaří vytvořit nejkreativnější rádiový spot podporující Česko.

Zadání soutěže

Připravit kreativu spotu na téma „Reklama na Česko“, která by měla mimo vlastního textu obsahovat i návrh ostatních náležitostí jako například ruchů, zvukových efektů, hudby, tónu hlasu, výběru hlasu apod. Zároveň by kreativa měla obsahovat stručný komentář, pro koho je určena a čeho by případnou kampaní chtěl soutěžící dosáhnout. Stopáž spotu je maximálně 40 vteřin.

Průběh soutěže

Soutěž odstartuje v týdnu od 9. července a potrvá do 31. srpna. Soutěž tedy potrvá včetně závěrečného finálového kola osm týdnů. Každý týden vybere odborná porota nejlepší kreativu, tedy „vítěze týdne“, který postoupí do velkého finále. Semifinalistů bude celkem sedm a kromě postupu do velkého finále vyhraje každý z nich dárkový koš od DeliDeli. Ze sedmi finalistů pak vzejde absolutní vítěz. Velké finále rozhodne o nejlepší kreativě "Reklamy na Česko". Nejlepší kreativa bude natočena a  zveřejněna na MediaGuru.cz.Výhrou velkého finále bude víkendový pobyt pro 2 osoby ve Františkových Lázních v hodnotě 10 000 Kč.

Každé pondělí zároveň zveřejníme na MediaGuru jednu radu – jakousi nápovědu, jak vytvořit správný rozhlasový spot. K této radě bude vždy připojena ukázka reálného spotu, abyste získali jasnou představu.

Své návrhy na podobu a zpracování spotu můžete zasílat na emailovou adresu: czech.reception@phdnetwork.com. Do předmětu uveďte Velká letní soutěž.

Jak naplánovat kampaň a využít rozhlas, lze nalézt na MediaGuru.cz v sekcích Mediální plánování a Typy médií/Rozhlas a především na linku http://www.mediaguru.cz/typy-medii/rozhlas/formaty/.

Návod, jak na vytvoření úspěšného spotu v rádiu, bude poskytovat Karel Friml, obchodní ředitel společnosti MMS, která zastupuje 61 rádií na českém trhu. Princip komunikace v rozhlase spočívá v rovnici: jednoduchost + opakování + opakování + opakování = zapamatování.

Co pomáhá zapamatování? Vybíráme celkem 7 jevů, které pomáhají zapamatovatelnosti spotu. Dnes si představíme první z nich – rytmus.

Rytmus bývá důležitá součástí reklamního spotu v rozhlase. Rytmus hudby či slov pomáhá zapamatování sdělení.

-red-