Novinky.cz propojují online a offline zprávy

středa, 11. července 2012, 17:03 Internet & Mobil MediaGuru

Zpravodajský internetový lídr Novinky.cz představuje projekt spojující offlinový a onlinový svět novin: Novinky.cz – trafika.

Novinky.cz trafiku tvoří dvoutunový šestiúhelníkový objekt, který má místo výkladních oken s vyskládanými printovými tituly šest monitorů. Na pěti z nich se chronologicky zobrazují nejdůležitější zprávy ze zpravodajství Novinky.cz. Šestý monitor je zcela vyhrazen pro videosmyčku, která může díky umístěné kameře interaktivně reagovat na to, co se před trafikou děje.

Zprávy se budou podle aktuálnosti posunovat po směru hodinových ručiček. Pravidelnou aktualizací zpráv chce Seznam.cz podpořit celkovou myšlenku serveru Novinky.cz – Stále se něco děje. Během léta a podzimu navštíví „Novinky.cz trafika“ téměř 20 míst a velkých akcí po celé ČR.

Trafika se objeví na místech, kde si lidé dávají srazy, čekají na spoj, nebo se přišli bavit  - festivaly, koupaliště, ZOO, náměstí, nádraží, zámky, sportovní akce. První místo, kde se trafika objeví, bude festival Colours of Ostrava, který začíná 12. července.

„Cílem celé akce je ukázat schopnost on-line zpravodajství reflektovat měnící se svět i s událostmi, které se můžou proměňovat každou minutu. Zároveň jsme chtěli ukázat, že v dnešní době můžete mít čerstvé zprávy opravdu kdekoliv. Ať už na festivalu nebo třeba na nádraží. Projektem Novinky.cz trafiky navazujeme na kampaň z jara a postupně na ni budeme odkazovat i na podzim,“ zdůvodňuje Seznam.cz.

-mav-