Seznam už prodává reklamu pro hudební Mixér.cz

středa, 08. srpna 2012, 11:12 Internet & Mobil MediaGuru

Hudební televize Mixér.cz, kterou Seznam spustil letos na jaře, začala nabízet reklamní formáty.

Online hudební televize Mixér.cz, kterou portálová jednička Seznam spustila letos na konci dubna, v současnosti inzerentům nabízí dva reklamní formáty k využití.

„Prvním z nich je klasický videospot se stopáží do 30 vteřin. V současné době je interval pro zobrazení videospotu deset přehraných písniček jedním uživatelem. Druhým reklamním formátem je tzv. skin na pozadí. Skin nabízíme ve standardizované podobě, nebo v nestandardní podobě, kdy je pozadí serveru na míru upraveno danému klientovi. Při využití nestandardní podoby tzv. skinu můžeme například i změnit barvu jednotlivých buttonů do korporátních barev klienta a podobně,“ přiblížil MediaGuru.cz Petr Fryš, manažer videoslužeb Seznam.cz.

Od spuštění vykazuje Mixér.cz rostoucí návštěvnost. V červnu, ve kterém byl start Mixéru podpořen kampaní, navštívilo web podle výsledků NetMonitoru téměř milion uživatelů (913 971 RU), kteří zhlédli více než 8 mil. stránek (8,206 mil.). V květnu, který byl pro Mixér prvním měřeným měsícem z hlediska návštěvnosti, dosáhla jeho návštěvnost 629 tis. RU.  

Hudební internetová televize Mixér.cz je koncipovaná pro nenáročné přehrávání profesionálních videoklipů. Obsahuje 42 tisíc videoklipů od vydavatelských společností Universal Music, Sony Music, EMI, Supraphon, Championship Music a dalších. Seznam z nich připravuje playlisty řazené do jednotlivých kanálů. Kanály přitom nejsou k přehrávání laděny podle žánrů, ale podle nálady, pro kterou se hodí – např. party hudba, energická hudba, česká hudba, vzpomínky na 80. léta atp. Samostatný kanál tvoří hudební novinky. Celkem je možné vybírat z osmi kanálů, z nichž každý obsahuje cca 200 spotů. Jejich nabídka se pravidelně aktualizuje. Uživatelé si také mohou vytvořit vlastní kanál oblíbených písní.

-mav-