VLP kupuje podíl v České distribuční

čtvrtek, 09. srpna 2012, 17:46 Tisk MediaGuru

Vydavatelství regionálních deníků Deník, společnost Vltava-Labe-Press, většinově vstupuje do distribuční společnosti.

Mediální skupina Vltava-Labe-Press, která vydává 71 regionálních Deníků, získává většinový podíl v distribuční společnosti Česká distribuční. Česká distribuční patří mezi největší tuzemské společnosti v oboru neadresné distribuce, například letáků obchodních řetězců. „Česká distribuční působí na trhu stejně jako my více než dvacet let a je pro nás příležitostí k dalšímu novému byznysu,“ potvrdila MediaGuru.cz předsedkyně představenstva VLP Jitka Bosáková.

„Hledali jsme strategického partnera pro ještě dynamičtější rozvoj naší firmy,“ uvedl k uzavřenému obchodu majitel a předseda představenstva České distribuční Zdeněk Bědroň. „VLP vnímáme jako silný vydavatelský dům s detailní znalostí regionů, ale i s celostátním významem,“ dodal.

Jak přesně velký podíl VLP v České distribuční získalo, zatím VLP nespecifikovalo. Českou distribuční podle dostupných informací dosud ovládaly firmy Riox (90 %) a Cromwell (10 %).

VLP tak získáním podílu v České distribuční rozšíří spektrum ovládaných firem. Už v současnosti má většinový podíl v časopiseckém vydavatelství Astrosat a vlastní i novinové tiskárny Novotisk.

Transakci musí ještě schválit Úřad na ochranu hospodářské soutěže.

-mav-