Nejzajímavější designy zpravodajských webů dneška

pondělí, 17. září 2012, 14:49 Internet & Mobil MediaGuru

Server USA Today mění design. Připravili jsme proto přehlídku graficky nejpovedenějších zpravodajských webů současnosti.

U příležitosti třicátého výročí od založení prochází nejznámější celonárodní americké noviny významným redesignem. Kromě layoutu tištěného vydání se mění i elektronické verze deníku.

Nová webová stránka USA Today je čistší a obsahuje méně reklam. Má také větší obrázky a v současnosti již standardní funkci horizontálního posunu pro uživatele tabletů.

Redesign má sjednotit layout tištěného vydání i všech elektronických platforem včetně mobilních aplikací. První reakce od odborné veřejnosti jsou veskrze pozitivní.

USA Today však nejsou jedinou americkou zpravodajskou značkou, jejíž webový projekt je oceňován pro kvalitu designu. Stránky deníku The Boston Globe jsou pozitivně hodnoceny hlavně pro jejich důraz na samotné zprávy.

Grafický layout webu CNN.com zase získal v minulém roce ocenění v soutěži Best of Digital News Design, kterou každoročně pořádá The Society for News Design. Kladně byla posuzována především hierarchie prvků na webu a využití multimedií.

Za pozornost však stojí i specializované weby. Kupříkladu lifestylový magazín Clutch, který se orientuje na černošskou populaci žen v USA, využívá v současnosti moderní kombinace černé a bílé se stejně populárním mřížkovým uspořádáním.

Na minimalismu, jakožto dalším z oblíbených stylů dneška, stojí layout na kulturu zaměřeného jmenovce slavnějšího britského tabloidu, magazínu The Sun.

A dominantou stránek odborného časopisu UX Magazine jsou pak stále častější vysunovací menu.

-lmr-