Óčko představilo novou grafiku a programové novinky

čtvrtek, 20. září 2012, 13:23 TV MediaGuru

Novou grafickou podobu představila společně s dalšími změnami na čtvrteční tiskové konferenci hudební televize Óčko.

Základem nového loga je litera písmene O. Novou grafiku chce televize do vysílání nasadit zřejmě od října.


Podoba starého a nového loga Óčka.

Použití loga v názvech pořadů.

O genezi nového loga jsme psali zde.

Óčko zároveň zavádí některé programové změny. Jde především o pořad Óčko News, pětiminutovku vysílanou čtyřikrát denně, která přináší novinky ze světa hudby, filmu nebo showbyznysu. Televizi se také osvědčilo nasazení starších hudebních klipů na hodinové dopolední vysílání (9:00) a později kolem poledne. Óčko se zároveň snaží nabídnout nové alternativní pořady v časech, ve kterých začínají hlavní pořady na velkých televizních stanicích.  Příkladem je pořad pro mladší cílovou skupinu Óčka Ty trubko!, přinášející přehlídku bláznivých internetových videí.

„Óčko má v současnosti dvě cílové skupiny. Pro ty mladší nabízíme přes den zejména novou hudební produkci, pro tu starší výběry starších hitů ve večerním vysílání. Vyzkoušeli jsme alespoň na část dopoledního vysílání zařadit starší hudební věci a projevilo se to nárůstem sledovanosti,“ přiblížil generální ředitel TV Óčko Wolde.

Po vstupu Óčka do třetího multiplexu, který si televize i přes nákladnost tohoto kroku televize vyhodnotila jako nutný, došlo k nárůstu televize na podílu sledovanosti ve skupině 15-54 přibližně dvojnásobně. Podle Woldeho dokonce v některých částech dnech se podíl stanice oproti stavu před vstupem do multiplexu i ztrojnásobil. Pro rok 2013 by se Óčko chtělo přiblížit k 2% podílu mezi diváky 15-54 let.

Mezi další plány stanice patří spuštění e-shopu nebo prodej hudby. Ta by měla být nabízena prostřednictvím aplikace pro smartphony a tablety, u kterých TV Óčko registruje 400.000 stažení. Zpoplatněnou hudbu ke stažení chce Wolde divákům zpřístupnit během příštího roku. Během podzimu pak stanice plánuje spuštění internetového obchodu.

-mav-