Prodej Sedmičky přes 200 tisíc, mluví se o deníku

čtvrtek, 27. září 2012, 17:04 Tisk MediaGuru

Týdeník Sedmička zvyšuje s každým vydáním svůj prodaný náklad. Na titulní straně byla opět Iveta Bartošová.

Prodaný náklad bulvárního týdeníku Sedmička se už dostal nad hranici 200 tisíc kusů. Vydání, které bylo distribuováno ve čtvrtek 13. září, se podle sdělení vydavatele, společnosti Empresa Media, prodalo 208 tisíc výtisků. Na titulní straně zmíněného vydání byla opět Iveta Bartošová, která se objevila i na premiérové titulní straně nové Sedmičky.

Sedmička tak pokračuje v růstovém kurzu, který zahájila se svým startem v inovované podobě. Zatímco prodej prvního vydání skončil těsně pod hranicí 100 tis. výtisků, o měsíc později Sedmička prodávala 170 tisíc a za necelé dva měsíce se vyšplhala nad 200 tisíc prodaných kusů. Už dvakrát zvyšovala tištěný náklad - naposledy na 300 tisíc kusů.

Těmito výsledky se tak Sedmička dotáhla na svojí konkurenci v segmentu společenských týdeníků, mezi kterými je z hlediska prodejní ceny nejníže (10 Kč). Týdeníku Rytmus života (20 Kč) se v červenci v průměru prodalo 224 tis. výtisků a týdeníku Pestrý svět (17 Kč) necelých 209 tis. kusů.

Podle informací MediaGuru.cz přitom Sedmička vážně zvažuje přeměnu v deník a situaci si v tuto chvíli vyhodnocuje. Nelze přitom ani vyloučit, že by se v denní frekvenci mohla na trhu objevit ještě v letošním roce nebo na začátku roku příštího. Vydavatelství Empresa Media však informace na toto téma nekomentuje. Jak už jsme informovali v minulém týdnu, vydavatelství si zažádalo o registraci ochranné známky Deník 7 Sedmička.

Empresa Media by také mohla využít i svého nového přírůstku v portfoliu – televizní stanice Barrandov pro podporu nejen Sedmičky, ale i dalších týdeníků, které vlastní (Týden, Instinkt). O synergiích svých všech médií otevřeně hovoří.

-mav-