Televizní seriál poprvé odvysílán na Twitteru

středa, 26. září 2012, 07:20 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Americký seriál Raising Hope se stanice Fox rozhodla nabídnout uživatelům sociální sítě Twitter.

Na druhé světově nejrozšířenější sociální síti Twitter se poprvé vysílá díl televizního seriálu, a to ještě před tím, než bude nabídnut televizním divákům. Americká stanice Fox se tak rozhodla uvést třetí řadu svého seriálu Raising Hope. Přestože televizní premiéru bude mít nová řada seriálu až v úterý 2. října, na Twitteru už byl děj premiérového dílu k vidění během úterý 25. září a měl by být k dispozici ke zhlédnutí až do čtvrtečního poledne.

Podle zahraničních médií jde tak o vůbec první premiéru televizního seriálu na této sociální síti. Ta už si přitom vyzkoušela spojení s hudebním průmyslem, když exkluzivně nabídla např. video spot Jennifer Lopez.

Twitter však není jedinou platformou, na které je úvodní díl možné zhlédnout - objevuje se také na facebookové stránce seriálu, ve službě VOD, na webu stanice fox.com či na serveru Hulu. Jedině uživatelům Twitteru má však v případě přesposlání tweetu přijít ve formě video zprávy poděkování, namluvené herci seriálu, za jeho šíření.

Spojení Foxu a Twitteru ohledně seriálu Raising Hope rovněž podpořilo úvahy o záměru sociální sítě více kooperovat s mediálními společnostmi, kterým tak může sloužit jako efektivní marketingový nástroj při podpoře jejich obsahové nabídky. Zároveň bude zajímavé sledovat, zda se Twitter do budoucna nebude pokoušet o vlastní obsahovou produkci. Přestože oficiálně zatím tuto cestu odmítá, komentátoři poukazují na to, že by větší obsahové zapojení mohlo Twitteru pomoci zvýšit reklamní výnosy.

-mav-