Týdeník Sedmička deníkem? Registruje si název

čtvrtek, 20. září 2012, 08:16 Tisk MediaGuru

Týdeník Sedmička by se mohl stát deníkem. Registruje si ochrannou známku Deník 7 Sedmička.

Bulvární týdeník Sedmička, který na začátku srpna v nové podobě představila společnost Empresa Media, žádá o registraci ochranné známky Deník 7 Sedmička, zjistil MediaGuru.cz z žádosti u Úřadu průmyslového vlastnictví. To naznačuje, že vydavatelství uvažuje o vydávání Sedmičky v denní frekvenci.

Týdeníku Sedmička, zaměřenému zejména na dění v českém showbyznyse a světě celebrit, se vstup na trh podařil, když se zařadil mezi nejprodávanější společenské týdeníky. Od začátku svého vycházení prodané náklady zvyšuje a už dvakrát navyšoval tištěný náklad. Naposledy oznámil zvýšení tištěného nákladu na 300 tisíc výtisků.

Od začátku svého vycházení také Sedmička deklarovala, že chce být zejména konkurentem pro deníky Blesk a Aha! spíše než pro bulvární týdeníky, což by z hlediska periodicity odpovídalo více.

Spekulace, že Sedmička by mohla vycházet také jako deník, se přitom objevily už v době začátku týdeníku, kdy přešel do vydavatelství Empresa Media.

Nebylo by to poprvé, co by deník na českém trhu vznikl přeměnou z týdeníku. Stalo se tak u bulvárního Aha!, který začínal jako týdeník a později se z něj stal deník. Na trhu ale zůstala i jeho týdenní, resp. nedělní verze.

Empresa Media, která v uplynulých dnech vstoupila do televize Barrandov, získala Sedmičku do svého portfolia od vydavatelství Mladá fronta výměnou za magazín Profit. Rozšířila tak portfolio titulů vydavatelství, čítající ještě týdeníky Týden a Instinkt, jejich online verze, jakož i práva k vydávání mládežnických titulů Popcorn a Top dívky.

-mav-