Akcie na nového majitele TV Barrandov ještě nebyly převedeny

středa, 31. října 2012, 14:04 TV MediaGuru

Převod akcií na nového vlastníka televize Barrandov, společnost Empresa Media, se zatím neuskutečnil.

Společnost Empresa Media zatím není vlastníkem 99,7 % akcií ve společnosti Barrandov Televizní studio, která provozuje čtvrtou největší tuzemskou televizní stanici TV Barrandov. Na získání majetkového podílu se Empresa letos v září domluvila se skupinou Moravia Steel, která barrandovskou televizi financovala. „Převod akcií na nového majitele se ještě neuskutečnil,“ řekl MediaGuru.cz generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil.

V tomto duchu tak bude televize reagovat na výzvu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která provozující společnost žádá, aby podala vysvětlení ve věci prodeje 99,7 % akcií bez předchozího souhlasu RRTV. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém zasedání v polovině října totiž upozornila, že tím se TV Barrandov mohla dopustit porušení zákona o provozování televizního a rozhlasového vysílání. TV Barrandov má 15 dnů od doručení žádosti na to, aby se vyjádřila.

Držitelé licencí mohou převádět podíly ve společnostech na třetí osoby pouze po předchozím souhlasu rady. „V opačném případě je převod neplatný,“ říká předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

Barrandov Televizní Studio tak bude muset radu požádat o souhlas s převodem podílu na nového majitele. „O této povinnosti víme,“ ujišťuje Robert Kvapil.

Změny v managementu v TV Barrandov se už ale odehrály – vedení TV Barrandov má po příchodu Empresa Media nové složení. Generální ředitelem a předsedou představenstva provozující společnosti je Robert Kvapil, výkonným ředitelem pro provoz Radek Žádník, programovým ředitelem Marek Stoniš – nahradili tak Janku Vozárovou, Martinu Liškovou a Janise Sidovského.

-mav-