Čtvrtý kanál Primy má být dokumentárního zaměření

úterý, 16. října 2012, 12:55 TV MediaGuru

Čtvrtý kanál skupiny Prima by měl být především dokumentárního zaměření. V éteru by se mohl objevit ještě letos.

Další kanál, který ke spuštění připravuje skupina Prima, by se měl obsahově orientovat zejména na dokumentární typy pořadů. Na dotaz MediaGuru.cz, zda takové zaměření nového kanálu Prima plánuje, to připustil generální ředitel televize Marek Singer. „Když sledujeme, jaké sledovanosti mohou dosahovat dokumenty na ČT2, považujeme to za zajímavé. Takový kanál nám v portfoliu chybí,“ uvedl Marek Singer.

Naši informaci, že ke spuštění čtvrtého televizního kanálu skupiny by nakonec mohlo dojít ještě v letošním roce, ale generální ředitel Primy nepotvrdil. „Uvidíme. Může to být konec letošního roku, nebo začátek roku příštího,“ řekl. Zatím není známo, jak by se nový kanál mohl jmenovat. Prima chce jeho jméno a bližší podrobnosti o jeho programovém zaměření zveřejnit v dohledné době na tiskové konferenci.

Jak známo, FTV Prima si letos v srpnu požádala o registraci několika ochranných známek, které by mohla využít pro název svého čtvrtého televizního kanálu. Jsou mezi nimi např. názvy Prima 4, Prima Life, Prima Zoom a Prima Clever. Nové registrace ochranných známek tak rozšiřují spektrum značek, které si Prima nechala registrovat už dříve a které dosud nepoužila – např. Prima Doma.

Čtvrtý televizní kanál tak rozšíří stávající nabídku v podobě kanálů Prima family, Prima Cool, Prima Love a internetového Prima Play. Nejmladší z televizních kanálů je na ženy orientovaný Prima Love, který skupina Prima spouštěla vloni v březnu. Na muže zaměřený Prima Cool začal vysílat na jaře v roce 2009. Lze odhadovat, že v případě dokumentárně laděného kanálu by hlavní cílovou skupinu tvořili spíše muži středního věku.

-mav-