Economia odstartovala Bel Mondo, vstoupí i na iPad

čtvrtek, 11. října 2012, 07:30 Tisk MediaGuru

Economia a Respekt Publishing představily klientům na středečním zahajovacím večírku svůj nový měsíčník Bel Mondo.

Economia a Respekt Publishing přicházejí na trh s novým společenským měsíčníkem Bel Mondo, který vzniká ve spolupráci s týdeníkem Respekt. Titul byl managementem vydavatelství slavnostně představen na středečním večerním zahajovacím večírku. Magazín se kromě tištěné verze objeví i na iPadu.

„Bel Mondo chce být časopisem pro inteligentní čtenáře. Základem měsíčníku jsou velké příběhy doplněné texty o módě, architektuře, designu, nových technologiích a dobrém jídle,“ informoval Luděk Březina z vydavatelství Economia.

Polovinu obsahu tvoří licencované překlady ze světových magazínů, např. Intelligent Life, The New York Times Magazine, Der Spiegel nebo Neon. Šéfredaktorem měsíčníku je Petr Třešňák, zástupce týdeníku Respekt. První číslo vychází ve čtvrtek 11. října v nákladu 45 000 kusů. Cena ve volném prodeji je 79 Kč.

Na obálce zahajovacího čísla bude Michelle Obamová. První dámě USA, jejíž muž Barack Obama bude v listopadu obhajovat post amerického prezidenta, se časopis věnuje také uvnitř v rámci pravidelné rubriky Příběh.

Vstup titulu na trh je podpořen mediální kampaní, která staví zejména na televizní a outdoorové reklamě. Nový magazín také využije v rámci cross-promotion tištěné tituly vydavatelství Economia a Respekt Publishing. Na kampani se podílí agentura Brand House.

Fotografie ze zahajovací party

Generální ředitel vydavatelství Economia Petr Babický ve společnosti předsedy představenstva společnosti Economia Bessela Koka a jeho manželky.

Večerního setkání se účastnil také šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šabata (vpravo).

Publisherka Adéla Pittsová, šéfredaktor Respektu Erik Tabery a šéfredaktor časopisu Bel Mondo Petr Třešňák (vlevo).

-mav-