Prima: Obchoďák nesplnil očekávání, další řada nebude

středa, 17. října 2012, 13:12 TV MediaGuru

TV Prima nebude pokračovat v natáčení další řady seriálu Obchoďák. Jeho dosavadní výsledky nenaplnily očekávání.

Nejdražší investice v historii vlastní tvorby televize Prima, seriál Obchoďák, je zklamáním. TV Prima ve středu oznámila, že po důkladné analýze se vedení rozhodlo nepokračovat s natáčením další řady seriálu Obchoďák, o které uvažovala pro jarní sezónu 2013. "Projekt nenaplnil dokonale očekávání. Jedním z důvodů byl i opožděný začátek vysílání v září letošního roku," zdůvodnil v oficiálním oznámení Václav Mazánek z TV Prima.

Zpožděný start seriálu do podzimní sezony způsobily podle TV Prima nešťastné okolnosti v podobě nehody, kterou měla původní představitelka hlavní role. "Přestože produkce a výroba seriálu velmi rychle zareagovala, natáčení se bohužel dostalo do časového skluzu, který se nedal zcela dohnat a projevil se na pozdějším nasazení seriálu do hlavní podzimní sezony," popisuje Prima.

„Pozdní start novinky přímo proti rozběhnuté sezoně nejsilnějšího seriálu konkurence by byl nesmysl. I proto jsme museli zvolit pozdější časový slot. Bohužel se celá situace nedala řešit jiným způsobem. Nicméně tím jsme se dostali z kategorie seriálů na osmou. A navíc diváci prostě tento podzim dali přednost svým oblíbeným seriálovým hrdinům v oblíbených časech a novinky bez výjimky propadly,“ zdůvodnil kroky televize Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.

Dotočení a odvysílání současné řady seriálu Obchoďák proběhne podle původního plánu. Vysílání bude tedy ukončeno až s poslední epizodou první série v průběhu prosince letošního roku.

O formátu, který seriál Obchoďák nahradí v následující sezoně, bude FTV Prima informovat na obvyklé tiskové konferenci, jež bude věnována jarnímu programovému schématu.

Průměrná sledovanost seriálu se pohybuje na úrovni 600 tis. diváků starších 15 let. To je o cca 300 tis. méně, než kolik dosahuje vlajkový seriál Primy Cesty domů. Obchoďák přitom programový ředitel Primy Petr Vladyka představoval jako hlavní zbraň Primy v útoku na pozici komerční jedničky.

-mav-