Redakce týdeníků Vlasta a Květy se propojí

pátek, 19. října 2012, 14:45 Tisk MediaGuru

Sanoma Media Praha přichází s novou organizací redakcí svých klíčových týdeníků Vlasta a Květy.

Po mediální skupině Mafra přichází s reorganizací redakční práce také společnost Sanoma Media Praha. Ta se rozhodla pro sloučení redakcí svých tradičních a klíčových magazínových značek: týdeníků Květy a Vlasta a zároveň internetové verze Vlasta.cz. Zmíněné tituly tak budou mít nově společnou redakci.

Sanoma zdůvodňuje, že propojení redakcí souvisí s pokračující restrukturalizací společnosti. „Je to moderní koncept, který používá ve světě, ale i na našem trhu řada vydavatelství,“ uvedl publisher obou titulů Petr Zavadil. Ten avizoval, že redakce bude připravovat i speciály a chystá nové magazíny a weby.

Kolika redaktorů se tento krok dotkne, nebylo upřesněno. Podle našich informací ji zřejmě více pocítí redaktoři stávající redakce týdeníku Vlasta. „Novináři, kteří se specializují na životní styl, především z původní redakce Vlasty, tak budou připravovat materiály pro oba časopisy stejně jako reportéři z redakce Květů," uvádí v oficiálním oznámení Sanoma.

Spojenou redakci bude řídit dosavadní šéfredaktor Týdeníku Květy Pavel Traub. Týdeník Vlasta i web Vlasta.cz bude mít na starosti dosavadní šéfredaktorka portálu Vlasta.cz Lenka Jindrlová. Jejím úkolem bude upevnit postavení ženského časopisu a webu pro ženy z věkové kategorie 40+. Vedením Týdeníku Květy je pověřen novinář Tomáš Coňk. Jiřina Pavlíková, která vedla tištěnou Vlastu,  opouští po vzájemné dohodě vydavatelství Sanoma Media Praha.

Stejně jako mediální skupina Mafra, která se rozhodla sdílet část obsahu svých titulů MF Dnes, Lidové noviny a iDnes.cz, se také Sanoma musí vypořádat s klesajícími příjmy z prodeje inzerce a z prodaného nákladu. Jak už jsme dříve uvedli, Sanomě v loňském roce klesl obrat v meziročním srovnání o 13 %, její ztráta se zvýšila na 85 mil. Kč.

-mav-