TV Barrandov chystá zpravodajskou relaci

čtvrtek, 18. října 2012, 11:06 TV MediaGuru

Nové vedení čtvrté nejsledovanější televize Barrandov má v plánu uvést zpravodajský pořad.

Změny v programu TV Barrandov, ke kterým dochází po nástupu vedení v souvislosti s novým vlastníkem televize, mají vyústit také v zavedení zpravodajské relace. Taková zatím v nabídce TV Barrandov schází. Podle neoficiálních informací se její formát připravuje.

Je pravděpodobné, že TV Barrandov bude chtít pro vznik zpravodajského pořadu využít zázemí, které nabízí zejména zpravodajský týdeník Týden, patřící do stejné mediální skupiny Empresa Media. Ta je vlastníkem TV Barrandov a také magazínů Týden, Instinkt a Sedmička.     

TV Barrandov už dříve potvrdila, že bude chtít propojovat své tištěné tituly s televizním vysíláním. Dokladem toho přístupu je i skutečnost, že jmenovaný programový ředitel TV Barrandov Marek Stoniš současně zůstává pověřen řízením redakce společenského týdeníku Instinkt. „Uvádíme tak do praxe proklamovaný záměr o využití potenciálu a propojení redakcí tištěných titulů a televize,“ řekl tehdy generální ředitel Robert Kvapil.

V nabídce TV Barrandov zatím zpravodajský pořad schází. Televize vysílá v pozdních večerních hodinách kolem půlnoci Rychlé zprávy (dříve Hlavní zprávy). Letošní uvedení pořadu Dobrý večer, Česko!, který sice nebyl klasickou zpravodajskou relací, ale pokusem o zavedení zpravodajského formátu do vysílání, neuspěl a TV Barrandov pořad stáhla. Televize navíc ani kvůli klesající sledovanosti dále nepočítá se satirickým politickým pořadem Zuzany Bubílkové Politická střelnice, jak informoval server Médiář.cz.

Vývoj sledovanosti pořadu Politická střelnice, 1.1.-15.10. 2012 (v tis.)

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-