VLP vstupuje do nového byznysu, bude doručovat zásilky

pondělí, 29. října 2012, 14:31 Tisk MediaGuru

Mediální skupina Vltava-Labe-Press rozšiřuje své podnikání, a to o adresné a neadresné doručování listovních zásilek.

Uzavřením obchodní transakce, kterou schválil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, vstoupilo vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP) do společnosti Česká distribuční. Ta se v oboru pohybuje už dvacet let. Cenu transakce, ani velikost podílu VLP v České distribuční zúčastněné strany nekomentovaly. Jak už jsme ale dříve informovali, VLP získalo v České distribuční majoritní podíl.

„Česká distribuční je stejně jako my dokonalým znalcem regionálního prostředí,“ řekla k důvodům akvizice generální ředitelka a předsedkyně představenstva VLP Jitka Bosáková. Podle jejích slov ale vstup do České distribuční neznamená, že VLP bude chtít tuto firmu využít pro rozvoz svých předplacených titulů. Ty od loňska distribuuje Česká pošta. Podle Jitky Bosákové se ani ve firmě nepřipravují personální změny.

„Ve VLP jsme našli silného partnera, s nímž můžeme naše záměry uskutečnit podstatně rychleji než dosud, a vzhledem k zahraničnímu zázemí koncernu můžeme využít i jejich zkušeností,“ řekl předseda představenstva České distribuční Zdeněk Bědroň.

VLP tak získáním podílu v České distribuční rozšíří spektrum ovládaných firem. Už v současnosti má většinový podíl v časopiseckém vydavatelství Astrosat, vlastní i novinové tiskárny Novotisk, společnost pro vývoj aplikací a infografik Newslab a agenturu pro obchodování na webu a v nových platformách Mix-Media.

Českou distribuční podle dostupných informací dosud ovládaly firmy Riox (90 %) a Cromwell (10 %).

VLP působí na trhu od roku 1991 jako vydavatel všech regionálních Deníků s největším počtem předplatitelů ze všech novin a časopisů v ČR. Svým podílem na trhu patří do trojice nejsilnějších vydavatelských domů denního tisku.

-mav-