JOJ Media House koupila majitele outdoor-akzent

středa, 28. listopadu 2012, 11:21 Outdoor MediaGuru

Majitel slovenské TV JOJ, společnost JOJ Media House, pokračuje v akvizicích na outdoorovém trhu.

Raiffeisen Holding prodala svoji dceřinou společnost Epamedia, provozující venkovní plochy, společnosti JOJ Media House. Informovala o tom rakouská média. Cena transakce nebyla zveřejněna, prodej ale musí ještě schválit antimonopolní úřad.

„Informace o transakci mohu potvrdit, bližší detaily zatím sdělovat nemohu," reagoval na dotaz MediaGuru.cz předseda představenstva JOJ Media House Richard Flimel.

Epamedia je jednou z největších outdoorových společností ve střední a východní Evropě. V Česku pod ní spadá společnost outdoor-akzent, jeden z největších hráčů na tuzemském outdoorovém trhu.

JOJ Media House už letos v březnu koupila na českém trhu venkovní reklamy společnost BigBoard Praha a zároveň ovládla i firmu News Outdoor (dnes Czech Outdoor). Tímto krokem tak na outdoorovém trhu dále posiluje.

JOJ Media House, mající vazby na J&T, tak pokračuje v nastartované akviziční linii s cílem stát se významným mediálním hráčem ve středoevropském regionu. Vloni pod svá křídla začlenila společnost BigBoard Slovensko, působící na trhu outdoorové reklamy, a na konci června 2011 dokončila akvizici společnosti Slovenská produkční. Prostřednictvím té se stala 100% vlastníkem firmy MAC TV, která drží licenci na vysílání televizí JOJ a Plus, stejně jako provozovatele internetových portálů joj.sk a huste.tv. V březnu letošního roku ukončila akvizici společnosti BigBoard Praha, prostřednictvím které ovládla i firmu News Outdoor.

-mav-