Pátá řada seriálu Cesty domů skončila. Jak si vedla?

čtvrtek, 29. listopadu 2012, 13:13 TV MediaGuru

Prima family odvysílala ve středu poslední díl páté řady seriálu Cesty domů.

Letošní podzimní řada seriálu Cesty domů, vlajkového pořadu Prima family, dosáhla ve skupině 15+ průměrného podílu 24,5 % a ratingu 11 %. Sledovanost letošní podzimní série se tak vyvíjela téměř stejně jako ve stejném loňském období, kdy dosáhla průměrného podílu 24,7 % a průměrného ratingu 11,6 % (loňská podzimní řada byla o tři díly delší). „Zatím poslední sezona Cest potvrdila jejich trvalou oblibu u diváků," uvedl PR koordinátor Prima family Václav Mazánek. 

Cesty domů patří letos na podzim k nejsledovanějším pořadům Prima family a pro Primu se ukázaly být důležitější než nový seriál Obchoďák, od kterého si Prima hodně slibovala. 

Prima přitom před začátkem podzimní sezóny zvažovala nasazení Cest domů proti vlajkovému seriálu konkurenční TV Nova - Ordinace v růžové zahradě, a tedy o přesunutí vysílacích dnů seriálu z pondělí a středy na úterý a čtvrtek. Chtěla tím uvolnit místo pro svůj nový seriál Obchoďák. Ten však nakonec umístila až do pozdějšího vysílacího času od 21:30 v úterý a ve čtvrtek a Cesty domů ponechala ve svých původních časech.

Vývoj podílu seriálu Cesty domů, D15+, podzim 2012 vs. podzim 2011, v %

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-