Žebříček: Red Bull nejlépe pracuje s video obsahem

středa, 14. listopadu 2012, 07:25 Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Podle nejnovějšího žebříčku, který zkoumá strategie využití videa v sociálních sítích, vede mezi světovými značkami energetický nápoj Red Bull.

Žebříček Goviral’s Social Video Equity Report, který je první svého druhu, sestavuje pořadí značek podle toho, jak umí nejlépe pracovat s video obsahem na sociálních sítích.

Při hodnocení jednotlivých značek byl zohledněn celkový objem vyvěšeného video obsahu, počet zhlédnutí a míra engagementu v roce 2012 na YouTube, Vimeo a Facebook. Kromě toho byla u značkového obsahu posuzována kvalita, účel, inovace a relevance k cílové skupině. Na základě těchto parametrů byla pak vypočítána tzv. hodnota sociálního videoobsahu značky neboli social videoequity score.

Hodnoceny byly značky, které se dostaly do letošního žebříčku Interbrand, k nimž byly navíc přiřazeny i ty, jež se vyznačují výraznou aktivitou na sociálních sítích, jako je Red Bull či Old Spice.

Právě značka energetického nápoje Red Bull získala v žebříčku první místo, a porazila tak i giganty typu Google nebo Samsung.

Velmi slušné umístění si v žebříčku vysloužily rovněž luxusní značky: Prada se dostala na 7. místo, Burberry na 16. a Louis Vuitton na 18. příčku. V rámci automotivu se nejvýše umístila značka BMW (12.), Volswagen (13.), Mercedes Benz (15.), Toyota (20.) a Porsche (22.).

Naopak velmi chabě na sociálních sítích video využívají alkoholické značky, což ukazují spodní příčky žebříčku se značkou Smirnoff (90.), Corona (93.) a Jack Daniels (99.). Z finančního sektoru vyniká jedině Visa, která se umístila se svým olympijským video obsahem na 24. příčce.

Nejlepších 20 značek dle Social Video Equity

1. Red Bull
2. Google
3. Disney
4. Nike
5. Samsung
6. Old Spice
7. Prada
8. Coca-Cola
9. Nintendo
10. Adidas
11. Apple
12. BMW
13. Volkswagen
14. Nokia
15. Mercedes-Benz
16. Burberry
17. Intel
18. Louis Vuitton
19. BlackBerry
20. Toyota

-kch-