Babický končí jako generální ředitel Economie

středa, 05. prosince 2012, 15:26 Tisk MediaGuru

Generální ředitel vydavatelství Economia Petr Babický rezignoval na svoji funkci. Firmu dále povede dočasně.

Představenstvo společnosti Economia vzalo ve středu na vědomí rezignaci Petra Babického z funkce generálního ředitele ke dni 31. prosince 2012 a pověřilo jej s účinností od 1. ledna 2013 dočasným řízením společnosti do jmenování nového generálního ředitele.

„Úkolem Petra Babického bylo restrukturalizovat firmu a připravit ji, provozně i finančně, na období dalšího rozvoje směrem k digitální mediální budoucnosti. Tento svůj úkol Petr splnil a já i celé představenstvo mu chceme poděkovat za všechnu práci, kterou pro Economii vykonal. Nyní je potřebné najít pro Economii nového manažera, který svými zkušenostmi i založením posune náš projekt moderního vydavatelského domu o úroveň dál,“ uvedl k tomu předseda představenstva Zdeněk Bakala, který tak v této pozici vystřídal Bessela Koka. Ten se stal místopředsedou představenstva.

Babický se řízení společnosti, vydávající Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Marketing & Media a dalších přibližně 20 odborných titulů, ujal v únoru roku 2010. Do firmy nastoupil po majetkových změnách, kdy vydavatelství koupil od německého Handelsblattu podnikatel Zdeněk Bakala.

Představenstvo Economie má zároveň nové vedení, ve kterém zasedne právě majitel společnosti Zdeněk Bakala a jeho manželka Michaela Maláčová. Novým členem dozorčí rady byl zvolen Pepper de Callier. Valná hromada zároveň vzala na vědomí rezignaci Michaela Jasanského, Martina Frývaldského a Tomáše Klvani z představenstva společnosti. Změny ve složení orgánů společnosti nabyly účinnosti 4. prosince 2012.

„Vývoj na mediálním trhu i naše plány ve vydavatelství Economia mne přesvědčily, že je správné, abych se jako vlastník přímo účastnil řízení společnosti z pozice předsedy představenstva,“ řekl k provedeným změnám Zdeněk Bakala. „V nejbližších měsících čeká Economii série významných změn, jejichž cílem je vybudovat z tohoto vydavatelství přední centrum ekonomické a názorové žurnalistiky na českém trhu. Součástí projektu je i spuštění nejmodernějšího integrovaného digitálního newsroomu v zemi, k němuž dojde na jaře příštího roku v nově rekonstruovaných prostorách v pražském Karlíně. Chci být těmto proměnám osobně přítomen,“ dodal Bakala.

-mav-