Do vedení Economie by mohla přijít Vanda Wolfová

středa, 19. prosince 2012, 07:58 Tisk MediaGuru

Vanda Wolfová může být jedním z kandidátů na místo po Petrovi Babickém v čele vydavatelství Economia.

Vanda Wolfová, která v současnosti řídí operace reklamní sítě Ogilvy & Mather v Paříži, by podle informací MediaGuru.cz mohla být jedním z kandidátů na pozici po Petrovi Babickém, který opouští post generálního ředitele společnosti Economia.

Majitel Economie se zatím k nástupu nového managementu konkrétně nevyjadřuje. „Výběr nového generálního ředitele pro vydavatelství Economia zatím není ve fázi, kdy by bylo možné hovořit o konkrétních jménech. Cílem je najít špičkového manažera, který naváže na práci odvedenou Petrem Babickým a posune projekt moderního vydavatelského domu Economia o úroveň dál,“ reagoval na náš dotaz Petr Jonák, mluvčí BXR Media, která je jediným akcionářem společnosti Economia.

Vanda Wolfová je s agenturou Ogilvy & Mather spojena od 90. let. V roce 1994 byla jmenována generální ředitelkou české pobočky Ogilvy Focus, zaměřující se na public relations. Od roku 2000 pracuje ve firemní centrále pro Evropu, Afriku a Blízký Východ v Paříži, kde byla na začátku svého zahraničního působení pověřena koordinací celosvětového projektu integrované marketingové komunikace pro firemního klienta firmu IBM.

Stávající generální ředitel Petr Babický rezignoval na svoji funkci na začátku prosince. Firmu, vydávající Hospodářské noviny, týdeníky Respekt a Ekonom a téměř 20 odborných titulů, má na základě rozhodnutí představenstva vést dočasně, a to do doby jmenování nového generálního ředitele.

-mav-