Barrandov chce zvrátit nepříznivý trend, mění program

čtvrtek, 21. února 2013, 12:39 TV MediaGuru

Do podvečerního vysílání nasazuje seriál Velkolepé století a zavádí i nový debatní pořad.

Po personálních změnách přichází TV Barrandov i se změnou programového schématu. Od 11. března zcela přemění své odpolední a podvečerní vysílání. Zcela z něho zmizí dětské vysílání, naopak do něj Barrandov zařadí seriál Velkolepé století, do odpoledne přesune společenský magazín Prominenti a přijde s novou soutěží Co je doma, to se počítá.

V každém díle budou moci diváci prostřednictvím pořadu navštívit jinou rodinu a sledovat, jestli se jejím členům podaří zvládnout záludné kvízové otázky a získat nové domácí spotřebiče. „Co je doma, to se počítá je hra se vším všudy, takže aby člověk vyhrál, musí také něco vsadit. A pokud budou soutěžící během klání odpovídat špatně, snadno se jim může stát, že o své staré a oblíbené věci, které do soutěže vsadili jako protihodnotu, jednoduše přijdou,“ odhaluje princip hry Lesák. V moderování pořadu se budou střídat oblíbení herci Sandra Pogodová a Lumír Olšovský. „Třetího moderátora odtajníme až v příštím týdnu,“ doplňuje Lesák.

Novou soutěž na obrazovkách vystřídá pořad Co bude dnes k večeři s kuchařem Radkem Kašpárkem. Krátce po šesté večer startuje další soutěž, která se na Barrandově objevila už v lednu,  a to Česká tajenka s Alešem Cibulkou.

Po zpravodajské relaci Hlavní zprávy přinese Barrandov nový krátký debatní pořad, v němž budou reportéři TV Barrandov a časopisu Týden hovořit s pozvanými hosty na aktuální téma dne. V sobotu se místo debaty vrátí na obrazovky kontaktní pořad pro diváky a v neděli poběží v tomto čase Týden ve světě, který shrne nejdůležitější zprávy ze zahraničí. Následuje pořad Kolik to stojí, na nějž nově naváže dokument o přírodě.

Programnové schéma TV Barrandov od 11. března 2013

TV Barrandov tak přistupuje ke změnám podvečerního schématu poté, co její nové programové schéma, s kterým přišla od ledna, nepřineslo požadovaný efekt. Ke změnám došlo i ve vedení TV Barrandov, kdy novým generálním ředitelem se stal Roman Bradáč a programovým ředitelem Petr Lesák.

-mav-