BigBoard přebírá outdoor-akzent, na trhu bude jedničkou

čtvrtek, 07. února 2013, 07:30 Outdoor MediaGuru

V důsledku majetkových změn se společnost outdoor-akzent začleňuje do skupiny BigBoard Praha.

Společnost BigBoard Praha, kterou vlastní slovenská firma JOJ Media House, získala na konci letošního ledna stoprocentní podíl ve společnosti outdoor-akzent. Ta je součástí holdingu Epamedia, jejíž majitel ale na konci loňského roku prodal svůj podíl právě slovenské JOJ Media House.

Transakcí tak skupina BigBoard Praha rozšířila portfolio svých nosičů o cca šest tisíc reklamních ploch typu billboard a bigboard a také o sítě LED obrazovek. Akvizice má umožnit skupině BigBoard Praha rozšířit nabídku produktů zejména v regionech mimo Prahu.

„V současnosti probíhá integrace týmu outdoor-akzent do týmu BigBoard Praha. S největší pravděpodobností bude obchodní tým outdoor-akzent integrovaný do struktury společnosti Bigmedia,“ uvedl Richard Flimel, předseda představenstva JOJ Media House, na dotaz MediaGuru.cz, zda Bigmedia bude prodávat i plochy outdoor-akzent. Bigmedia je mediálním zastupitelstvím společnosti BigBoard Praha.

Obchodní rejstřík už zaevidoval změnu na pozici jednatele outdoor-akzent, kdy jednatelkou firmy už není Kamila Mortimer, ale Richard Fuxa (předseda představnestva BigBoard Praha) a Richard Flimel. Kamila Mortimer ale nadále zůstává ve skupině BigBoard Praha.

Skupina BigBoard Praha se tak na českém trhu venkovní reklamy co do obratu minimálně vyrovná, resp. mírně předběhne dosavadní jedničku skupinu JCDecaux. Součástí skupiny, kterou ovládá slovenská JOJ Media House, podporovaná J&T, jsou kromě společnosti BigBoard také firmy Czech Outdoor (dříve News Outdoor) a právě outdoor-akzent. Více zde.

-mav-