Economia vytvoří jeden newsroom pro všechny tituly

středa, 27. února 2013, 17:16 Tisk MediaGuru

Společný newsroom pro všechny tituly plánuje ve svém novém sídle vytvořit vydavatelství Economia. Stěhování posouvá na konec června.

Vydavatelství Economia, vydávající deník Hospodářské noviny, týdeník Ekonom a více než desítku odborných titulů, vytvoří ve svém novém sídle v Karlíně společný newsroom pro všechny tituly společnosti. V newsroomu by tak měli společně pracovat novináři z Hospodářských novin, serveru iHNed.cz, Ekonomu a odborných (B2B) magazínů. K nim patří mj. i oborový týdeník Marketing & Media. Vyplývá to z plánů výstavby nových prostor.

Economia tak přejde na nový novinářský model, kdy redaktoři píší pro více titulů najednou. Redakce by měly být v průběhu letošního jara na nový způsob práce postupně trénovány.

Vydavatelství v současnosti sídlí v Praze na Letné. Do nových prostor se měla Economia původně stěhovat letos na jaře, nově se ale termín stěhování odkládá na 30. června 2013. „Ten den by měly být v nové budově nastěhovány všechny redakce a všechna oddělení firmy, stěhování bude postupné a pro řadu z vás začne už v polovině června," uvádí se v oznámení pro zaměstnance vydavatelství Economia. Termín 30. června má být termínem definitivním a pro historii firmy „nezapomenutelným”.

-mav-