Mafra a Economia se škádlí s úspěchy svých webů

čtvrtek, 28. února 2013, 08:51 Internet & Mobil MediaGuru

Mafra oznámila rekordní návštěvnosti webů iDnes.cz a lidovky.cz. Economia, provozující iHNed.cz, kontruje s nejvyšším nárůstem.

Portál iDnes.cz z mediální skupiny dosáhl podle lednových dat NetMonitoru 4,110 mil. unikátních návštěvníků, čímž dosáhl svého měsíčního rekordu. Zároveň se jedná o 4% meziroční nárůst oproti lednu loňského roku, oznámila ve středu večer mediální skupina Mafra. Počet zobrazení stránek portálu vzrostl na 823 mil., což je 27% meziroční nárůst oproti lednu 2012.

„Návštěvnost největšího zpravodajského serveru iDnes.cz podpořily zejména dvoukolové prezidentské volby, kdy se zdvojnásobil počet návštěv a čtenáři sledovali přibývající hlasy v příloze Volby.iDnes.cz spolu s přímými přenosy z volebních štábů,“ uvedl Roman Latuske, člen představenstva Mafra.

Dodává zároveň, že druhý zpravodajský portál z rodiny Mafra – Lidovky.cz – poprvé v historii svého fungování pokořil hranici jednoho milionu návštěvníků (1,022 mil.).

Se svými úspěchy ale nechtělo zůstat pozadu ani vydavatelství Economia, provozující server iHned.cz. Ve čtvrtek ráno Economia oznámila, že iHned.cz vykázal v lednu historicky nejvyšší počet reálných návštěvníků, a to 948 tis., čímž překonal svůj dosavadní rekord z října 2012 (773 tis.).

„Ve srovnání se zpravodajskými weby iDnes.cz, lidovky.cz a aktuálně.cz zaznamenal iHned.cz nejvyšší meziroční růst měsíčních RU (24,9 %). V absolutních číslech měl iHned.cz o 189 324 návštěvníků více než před rokem. Nadprůměrně vysoká čísla za únor přitom ukazují, že iHned.cz si své návštěvníky dokáže udržet i po skončení prezidentské kampaně,“ uvedl manažer firemní komunikace společnosti Economia Luděk Březina.

-mav-