Operátoři se spojili kvůli mobilní reklamě

úterý, 19. února 2013, 07:28 Internet & Mobil MediaGuru

Zadavatelé mají možnost oslovit zákazníky tří největších britských operátorů. Společná služba má přesvědčit tamní značky o výkonu mobilní reklamy.

Britské telekomunikační společnosti Vodafone, O2 a Everything Everywhere (joint venture T-Mobilu a Orange) představily první společný produkt na poli mobilní reklamy.

Zadavatelé tak mohou skrze jedinou službu oslovit 15 milionů zákazníků, kteří souhlasili se zasíláním marketingové komunikace. První firmy testují nový produkt, k jehož hlavním výhodám patří masivní objem uživatelských dat a z něj vyplývající možnosti segmentace, již v těchto dnech.

Kromě informací o pohlaví uživatele, PSČ či historii navštívených webových stránek se zadavatelům především otevírá možnost získat v reálném čase statistiky o využití mobilních telefonů v kombinaci s aktuální polohou.

Právě na zájem o geolokační marketing, který v takovémto měřítku dosud nebyl dostupný, trojice mobilních společností spoléhá. Souhrnně totiž představuje přibližně 80 % tamního trhu. O přistoupení k projektu, který je propagován pod značkou Weve, už navíc jedná i datový operátor Three a virálové Virgin a Tesco Mobile.

Reklamní zadavatelé mohou dle lokality například zobrazit odlišnou display reklamu, zasílat textové zprávy či videa, případně upravit obsah mobilních aplikací. Do budoucna se operátoři chtějí zaměřit na vývoj produktů v oblasti věrnostních programů, slevových kupónů a mobilních plateb.

Weve plánuje otevřít po Británii také síť regionálních zastoupení. Bez omezení minimální výše investice se totiž operátoři chtějí zaměřit také na menší zadavatele. Největší zájem však očekávají od velkých retailových řetězců.

-lmr-