TV Pětka přerušila své vysílání

pondělí, 04. února 2013, 16:48 TV MediaGuru

Televize Pětka divákům oznámila, že její vysílání je dočasně přerušeno.

Vysílání celoplošné TV Pětka bylo v pondělí 4. února přerušeno. Televize oznámila, že přerušení vysílání je dočasné.

Přerušení vysílání je důsledkem vlastnických změn v televizi, ke kterým došlo poté, co původní investor Luboš Měkota ztratil kvůli obstaveným účtům schopnost televizi financovat.

Návrat TV Pětka na scénu se zdá být málo pravděpodobný. Televize už na konci minulého týdne oznámila, že končí s prodejem reklamy a data o její sledovanosti se už přestala objevovat v elektronickém měření ATO-Mediaresearch. Ukončila také výrobu pořadů a divákům nabízela pořady z archivu.

Přerušení vysílání nastává tak krátce poté, co společnost Empresa Media, vlastník TV Barrandov, v pondělí ráno potvrdila svůj zájem o TV Metropol. TV Metropol je sesterská stanice TV Pětka. O TV Pětka, o kterou se Empresa také zajímala, zájem ztratila. Ve svém pondělním dopoledním vyjádření se o ní vůbec nezmiňovala.

Zdá se tak pravděpodobné, že nový vlastník bude mít zájem na pokračování TV Metropol, naopak TV Pětka zřejmě skončí.

„Jako management jsme dnes ráno dostali výpověď,” řekl bývalý generální ředitel Pětky Marek Vítek s tím, že netuší, co se stanicí bude dál.

Televize Pětka se orientovala na původní českou zábavu. Jejím hlavním pořadem byl časosběrný dokument o zpěvačce Ivetě Bartošové, který měl koncem loňského roku vyvrcholit koncertem v Lucerně. V polovině prosince ale televize oznámila, že se koncert neuskuteční. Kromě původních zábavních pořadů Pětka plánovala vysílat také vlastní seriálovou tvorbu nebo například britské sitcomy.

V minulosti zastavilo své vysílání již několik televizních stanic, většinou regionálních. Nejznámější z celoplošných stanic, která ukončila svá vysílání, byla patrně zpravodajská televize Z1. Stanice, za kterou stála společnost První zpravodajská, patřící pod finanční skupinu J&T, vysílala od června 2008 do ledna 2011.

-mav-, -čtk-