Aplikace Alfréd registruje téměř 40 tis. uživatelů

úterý, 05. března 2013, 05:17 Internet & Mobil MediaGuru

Necelých 40 tisíc uživatelů registrovala ke konci letošního února nová nákupní aplikace Můj Alfréd.

S nákupní aplikací Můj Alfréd přišla mediální agentura OMD o loňských Vánocích. Díky aplikaci je možné zorganizovat jakýkoli rodinný nákup. Aplikace registruje potraviny, které domácnost spotřebovává a které je nutné koupit při další návštěvě obchodu. Zároveň umožňuje sdílet nákupní seznamy a poznámky s rodinou a přáteli, jejichž údaje jsou uloženy v kontaktech aplikace.

Aplikace také spravuje věrnostní karty, které není nutné nosit na nákupy s sebou a obsahuje také seznam receptů, které jsou kromě možnosti hodnocení propojeny s nákupním seznamem a indikují, které suroviny k přípravě vybraného jídla schází.

Zadavatelé tak mohou v rámci komerční komunikace využít několik formátů. „Pro klienty nabízíme více formátů, jak společně těžit z Alfréda – například product placement (v košících a seznamech potravin), branding (úvodní splash screen), mobilní bannery, push messages a zprávy do aplikace, které umí komunikovat konkrétní nabídku, případně správu věrnostních karet či kuponů k nákupu. Zároveň spojení značky s mobilní aplikací ukazuje značku jako chápající moderní trendy, dynamickou a blíže k uživatelům,“ uvádí Jan Edlman, head of digital innovation OMD.

Aplikace rovněž dokáže sledovat nákupní chování uživatelů, což pomáhá pochopit nákupní procesy spotřebitelů. OMD ji dále plánuje rozvíjet a statistická data z ní využívat i pro plánování v relevantních segmentech.

 

-mav-