Babiš popírá zájem o Ringier. Jsou to spekulace, říká

čtvrtek, 07. března 2013, 11:59 Tisk MediaGuru

Podnikatel Andrej Babiš popřel informace, podle kterých se zajímá o koupi vydavatelství Ringier Axel Springer CZ.

Podnikatel Andrej Babiš, který už na mediálním trhu vydává regionální týdeníky 5+2 dny, se podle informací z několika zdrojů zajímá o koupi vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Sám Babiš ale zájem o vydavatelství Ringier popírá a informace označuje za pouhé spekulace, uvedl na dotaz MediaGuru.cz jeho mluvčí Karel Hanzelka. Podle některých informací mělo už dokonce dojít k jednání ve Švýcarsku, ale i tuto informaci označuje Babiš za nepravdivou.

Informace o Babišově zájmu o největší tuzemské vydavatelství Ringier Axel Springer CZ se v posledních dnech velmi rychle šíří mediálním trhem stejně tak jako možnost, že vydavatelství Ringier Axel Springer CZ by se mohlo prodávat. „Spekulace nekomentujeme,“ reaguje na otázku o případné změně vlastníka mluvčí vydavatelství Kateřina Kuchařová.

Podle informací MediaGuru.cz se údajně cenová nabídka pohybuje v rozmezí 250 – 280 mil. euro. Nelze také vyloučit, že k případné změně majetkové struktury Ringier Axel Springer se mohou odlišně vyjádřit oba majitelé – švýcarský Ringier a německý Axel Springer – jejichž zastoupení je ve společném koncernu Ringier Axel Springer CZ vyrovnané (50:50).

V souvislosti se společností Ringier Axel Springer CZ se také dlouhodobě hovoří o Jaromíru Soukupovi, který už s vydavatelstvím Ringier Axel Springer kooperuje na inzertním trhu a v tvorbě obsahu, a který by se mohl s Babišem na případné akvizici podílet.

-mav-