ČT přijde s prodejem sponzoringu na GRP

čtvrtek, 07. března 2013, 09:48 TV MediaGuru

Nový produkt, spočívající v garantovém objemu GRP pro sponzoring, chce Česká televize nabídnout zadavatelům reklamy od dubna.

Od dubna rozšíří Česká televize možnosti využití sponzoringu zejména na obrazovkách prvního programu ČT1. Inzerentům nabídne tzv. garantovaný sponzoring, nebo-li možnost nákupu sponzorských vzkazů na garantovaný počet GRP. V rozhovoru pro MediaGuru.cz to uvedl obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek.

„Garantovaný sponzoring bude mít všechny vlastnosti sponzoringu tak, aby vyhovoval legislativě, jen s tím rozdílem, že budeme klientům vykazovat, jak úspěšný z hlediska GRP jejich sponzorský vzkaz byl. Pokud tedy např. objednaný počet GRP nesplníme, budeme vzkaz opakovat atp.,” přiblížil Chudárek. Klienti tak budou mít přehled o efektivitě jejich komunikace podobnou té, kterou získávají při prodeji spotové reklamy. Prodej bude zajišťovat společnost Media Master a bude se týkat kanálu ČT1 a také kanálů ČT2 a ČT Sport.

Vedle garantovaného sponzoringu bude ale ČT dál nabízet „klasický” sponzoring, který se prodává na pásmový ceník.

Sponzoring je vedle product placementu jedinou povolenou možností komerční komunikace na kanálech ČT1 a rovněž i ČT24. Klasická spotová reklama je pak v omezeném objemu 0,5 % denního vysílacího času povolena na kanálech ČT2 a ČT Sport.

Celý rozhovor s Hynkem Chudárkem zveřejníme v příštím týdnu.

-mav-