iDnes.cz: Bakalovou akvizicí může být Centrum Holdings

čtvrtek, 14. března 2013, 07:58 Internet & Mobil MediaGuru

Majitel vydavatelství Economia Zdeněk Bakala jedná podle iDnes.cz o koupi společnosti Centrum Holdings.

Zdeněk Bakala, jediný akcionář společnosti BXR Media, které patří vydavatelství Economia, jedná podle online deníku iDnes.cz o koupi společnosti Centrum Holdings. Server naznačuje, že jednání s Bakalou je s majitelem portálů Centrum.cz., Atlas.cz či Aktuálně.cz nejdále a že probíhá přímo s americkým akcionářem – investičním fondem Warburg Pincus.

Rozšíření Economie o akvizici těchto rozměrů by podporovala i informace MediaGuru.cz z poloviny letošního února, podle které Economia plánuje nákup společnosti větších rozměrů. Do nového sídla v Karlíně by se na konci června mělo nastěhovat zhruba sto nových zaměstnanců. Právě Centrum Holdings by mohl kritéria takovéto případné akvizice splňovat.

Economii, v jejímž čele představenstva je nově majitel Zdeněk Bakala, čeká na konci prvního letošního pololetí stěhování do nových prostor v Praze-Karlíně, kde vznikne nový integrovaný newsroom. Po nedávných změnách ve struktuře vydavatelství – redukce divize odborných titulů – by tak akvizice mohla být pro Economii určitým posílením. Firma ale musí také nově obsadit post generálního ředitele, který dočasně zastává Petr Babický.

Prodej internetové společnosti Centrum Holdings začal už v loňském roce. O Centrum Holdings se zajímaly např. TV Nova, Mafra, Ringier Axel Springer CZ, podnikatelé Ondřej Tomek a Andrej Babiš či společnost Bauer Media.

-mav-