Mladá fronta: Nejsme majitelem Metropol TV

pátek, 15. března 2013, 16:36 TV MediaGuru

Mladá fronta nechce komentovat dění kolem společnosti Metropol TV. Říká, že s firmou nemá žádný právní vztah.

Mladá fronta, která v pondělí oznámila, že převzala vysílání regionální televize TV Metropol, nemá podle vyjádření mluvčí Pavlíny Míčové žádný právní vztah se společností Metropol TV, provozující vysílání TV Metropol.  „Vydavatelství Mladá fronta se společností Metropol TV, s níž bylo zahájeno insolvenční řízení, nemá žádný právní vztah. Vydavatelství Mladá fronta není proto oprávněno jakkoli činnost společnosti Metropol TV komentovat,“ uvedla na dotaz MediaGuru.cz mluvčí Mladé fronty.

Mladá fronta jinými slovy říká, že není majitelem společnosti Metropol TV a že převzala pouze obchodní a produkční aktivity TV Metropol. Zahájené insolvenční řízení údajně nic nemění na zájmu Mladé fronty podílet se na vysílání TV Metropol. „Programy začneme spouštět postupně v následujících týdnech. O plánech vydavatelství budeme včas informovat. Na programovém schématu  pracujeme a představíme jej až před spuštěním. Živé vysílání je pro nás důležité. Programová skladba TV Metropol zůstane zachována a bude se nadále zaměřovat na zpravodajství, publicistiku a dokumentární pořady,“ přibližuje Pavlína Míčová.

Podle jejích slov je zatím také předčasné představovat obchodní model TV Metropol. „Primárním zdrojem bude reklama. Na vytváření obchodu TV Metropol se bude podílet přibližně 20 inzertních obchodníků,“ dodává s tím, že také v tomto případě budou informace včas oznámeny.

Jediným akcionářem Metropol TV je akciová společnost Metropol Production, jejímž jediným členem představenstva je Jan Mrázek, dosazený do firmy loni v prosinci. Kdo je ale vlastníkem Metropol Production, známo není.

Krajský soud v Českých Budějovicích zahájil se společností Metropol TV insolvenční řízení kvůli neuhrazenému nájmu ve Francouzské ulici. Výše dlužné částky včetně poplatku z prodlení je 349.300 Kč.

-mav-