Savovova Mladá fronta převezme vysílání TV Metropol

pondělí, 11. března 2013, 14:19 TV MediaGuru

Mladá fronta rozšiřuje své aktivity v televizním byznysu. Vydavatelství nově přebírá vysílání TV Metropol.

Produkční a obchodní činnost pro pražskou televizi Metropol převezme vydavatelství Mladá fronta, řekl MediaGuru.cz generální ředitel vydavatelství Mladá fronta David Hurta. Vydavatelství ale tvrdí, že se společností Metropol TV, která provozuje vysílání TV Metropol, nemá žádný právní vztah a že není majitelem TV Metropol.

Znamená to, že televize Metropol by se mohla vrátit ke standardnímu vysílání. Od začátku letošního února totiž vysílá pouze archivní smyčku a nové pořady přestala vyrábět. „Programová skladba TV Metropol zůstane zachována a bude se nadále zaměřovat na zpravodajství, publicistiku a dokumentární pořady. Vydavatelství Mladá fronta již zahájilo výrobu nových pořadů a diváci se s nimi budou moct seznámit v nejbližších dnech. Změny podpoří i kompletní marketingová kampaň a speciální promoakce," dodává Hurta.

Televize Metropol, jejíž signál pokrývá celou Prahu a 65 % Středočeského kraje (více jak 2 mil. obyvatel), se stejně jako TV Pětka dostala do problémů v souvislosti s obstaveným majetkem původního investora Luboše Měkoty. Měkota v sobotu podlehl náhlé příhodě. TV Pětka už své vysílání ukončila.

O provozující společnost Metropol TV projevila zájem společnost Empresa Media, podílející se mj. na vysílání TV Barrandov, která ve firmě zahájila hloubkovou kontrolu. Dosud ale neoznámila, zda akvizici dokončí.

Vydavatelství Mladá fronta podnikatele Františka Savova v současné době působí napříč všemi mediatypy a pokrývá všechny cílové skupiny od lifestylových titulů přes zpravodajské a odborné tituly až nově po masová média. Celkem oslovuje přes 5 milionů obyvatel České republiky. Po předloňském vstupu na trh s digitálními médii se vydavatelství Mladá fronta rozhodlo budovat a rozvíjet nové formáty. Synergie dosavadních zkušeností má přinést nové možnosti komunikace s televizními diváky a obchodními partnery.

-mav-