Economia zvolila ředitele, je jím André Warnecke

středa, 24. dubna 2013, 16:29 Lidé, Tisk MediaGuru

Novým generálním ředitelem vydavatelství Economia je André Warnecke, který pochází z Německa.

Představenstvo vydavatelství Economia zvolilo na svém středečním zasedání nového generálního ředitele, který ve funkci vystřídá Petra Babického. V čele Economie bude nově stát Němec André Warnecke, funkce se ujme od 1. června 2013.

André Warnecke přichází do Economie z mediální společnosti Medici. Většinu svého profesního života strávil ve výkonných funkcích ekonomických mediálních domů. Působil jako generální ředitel rakouského vydavatelství Wirtschaftsblatt Verlag a řídil středoevropské aktivity společnosti Bonnier Business Press CEE s více než 1100 zaměstnanců v devíti zemích střední a východní Evropy.

Economii tak stejně jako vydavatelství Mafra nebo Sanoma Media Praha povede manažer nepocházející z českého prostředí. Economia nového generálního ředitele hledala od loňského prosince, kdy na tehdejším představenstvu rezignoval na svou funkci Petr Babický. Podle informací MediaGuru.cz zůstal Warnecke pro středeční rozhodování představenstva jediným kandidátem.

Warnecke má podle majitele Zdeňka Bakaly řídit proměnu Economie do podoby moderního vydavatelského domu. „Čtenáři jsou daleko náročnější a žádají lepší přístup k informacím. Inzerenti od nás čekají daleko sofistikovanější služby a majitelé efektivní nakládání se svými investicemi. To je výzva, která mne zaujala a kterou chci realizovat,“ uvedl ke svému jmenování Warnecke.

Pro Economii, vydavatele deníku Hospodářské noviny, týdeníků Ekonom, odborných titulů a provozovatele webu iHned.cz, je volba nového ředitele další z významných letošních událostí. V červnu ji čeká stěhování do nových prostor v pražském Karlíně, což bude znamenat značnou organizační změnu v přípravě textů pro jednotlivé tituly vydavatelství. V blízké době se také očekává oznámení akvizice internetové společnosti Centrum Holdings, provozovatele Centrum.cz či Aktuálně.cz.

-mav-