Óčko má licenci na nový „hitový“ kanál

pátek, 12. dubna 2013, 00:54 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila provozovateli TV Óčko licenci pro "hitový" program. Vysílat by měl pod názvem Óčko Gold.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v pátek oznámila, že udělila společnosti Stanice O licenci pro vysílání v DVB-T pro program s názvem Óčko hity. Podle informací MediaGuru.cz se ale druhý kanál se zaměřením na hitové písně, který Óčko chystá, bude nakonec jmenovat jinak, pravděpodobně bude vysílat pod názvem Óčko Gold. Odstartovat by měl ještě letos před prázdninami. Licenci získal provozovatel na 12 let, rozsah vysílání je stanoven na 24 hodin denně.

Hudební televizní stanice Óčko, v jejímž čele loni stanul nový generální ředitel Štěpán Wolde, prošla loni na podzim zásadním redesignem, úpravou programového schématu a od loňského června zvýšila pokrytí díky zařazení do celoplošného digitálního multiplexu 3. Sledovanost Óčka se meziročně zvýšila: letos v březnu dosáhla ve skupině diváků 15-54 v průměru celodenního podílu na sledovanosti na úrovni 1 % (loni v březnu 0,6 procent) a ve skupině 15-34 let 1,7 % (loni v březnu 0,9 %).

-mav-