Odhad: Tablety jsou budoucím printovým byznysem

středa, 10. dubna 2013, 07:25 Internet & Mobil MediaGuru

Nová predikce reklamních investic skupiny Group M předpovídá, že internet loni získal 20 procent na celkových investicích.

Reklamní investice do online reklamy se loni dotkly hranice 100 mld. USD (99 mld.), což představovalo 20 % všech reklamních investic, uvádí ve své nové zprávě skupina Group M. Růst onlinu tak meziročně dosáhl více jak 16 %. Největší objem investic do online reklamy vložili zadavatelé v Severní Americe (38 mld. USD).

Pro letošní rok odhaduje Group M pokračování růstu online reklany, a to na úrovni 15 % při celkovém odhadovaném objemu 114 mld. USD. Podíl tištěných médií je i přes kontinuální pokles stále vyšší (24 %), v roce 1995 ale představoval 48 %.

Zpráva si rovněž všímá i dalších odvětví digitálního marketingu. Zmiňuje např., že tablety za méně než tři roky vytvořily zcela nový mechanismus konzumace médií. Kombinují kvalitu zobrazení HDTV a interaktivitu PC s možností lokalizace místa, dotykovým rozhraním a ekosystém aplikací mobilního telefonu. „Média se přizpůsobují tabletům a je stále viditelnější, že se stanou příštím domovem toho, co jsme označovali jako vydavatelský byznys, jehož pokles je strmý, se stále menším počtem výjimek," uvádí se ve zprávě.

-mav-