Pavel Šafr se vrací do vedení Reflexu

pondělí, 08. dubna 2013, 13:16 Lidé, Tisk MediaGuru

Šéfredaktorem týdeníku Reflex bude opět Pavel Šafr, vystřídá tak Ivana Hamšíka. Šafr se k vedení Reflexu vrací po dvou letech.

Ředitel skupiny Blesk Pavel Šafr bude po dvou letech opět šéfredaktorem týdeníku Reflex. Vystřídá tak Ivana Hamšíka, který se stane ředitelem nových projektů. Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ informaci o změnách potvrdilo v pondělí navečer. Šéfredaktorem Blesku byl jmenován Radek Lain.

„S účinnosti od 1. května 2013 je šéfredaktorem deníku Blesk jmenován Radek Lain. Tímto zároveň končí dvouletá mise Pavla Šafra na pozici ředitele integrovaného newsroomu skupiny Blesk a Aha! a Ivana Hamšíka  na postu šéfredaktora týdeníku Reflex. K 1. květnu se Pavel Šafr vrací jako šéfredaktor do časopisu Reflex a Ivan Hamšík je jmenován šéfredaktorem oddělení vývoje nových projektů," informovala tisková mluvčí Kateřina Kuchařová.

Pavel Šafr se ujal řízení skupiny Blesk v roce 2011, do té doby byl po tři roky šéfredaktorem Reflexu. Prodaný náklad deníku Blesk začal v tomto roce klesat více (-10 %) než v předešlém roce (-7 %). Trend se nezastavil ani loni, kdy se Blesku prodalo o 12 % méně výtisků než před rokem, což byl největší meziroční pokles z českých deníků. Za Blesk bude z pozice šéfredaktora odpovědný Radek Lain, stávající ředitel obsahu titulů Blesk a Aha!.

Průměrný prodaný náklad Reflexu dosáhl v loňském roce více než 56 tis. výtisků, což ve srovnání s rokem 2011 znamenalo pokles o cca 8 %, tedy lehce pod úrovní průměrného snížení týdeníků v loňském roce (-10 %).

„V uplynulém období prokázal Radek Lain své manažerské i novinářské kvality, a to ve vedení deníku Aha! i deníku Blesk, proto mu bude řízení našeho největšího titulu svěřeno nadále. Pavel Šafr úspěšně dokončil úkol, kterým byl před dvěma lety pověřen – nastartoval fungování integrovaného newsroomu naší vlajkové lodi, deníku Blesk, a deníku Aha! – tudíž se nyní vrací zpět na pozici šéfredaktora časopisu Reflex. Ivan Hamšík, který disponuje ojedinělými kompetencemi z oblasti printu (deník, časopis) i onlinu, zúročí svoje předchozí zkušenosti na pozici šéfredaktora oddělení vývoje nových projektů v souvislosti s orientací naší společnosti směrem k digitalizaci,“ komentovala změnu generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerová.

-mav-