TV Metropol chce program zaměřit na dění v Praze

středa, 10. dubna 2013, 09:22 TV MediaGuru

TV Metropol už začala vysílat aktuální zprávy z Prahy a nasadila některé premiérové formáty.

Zejména na aktuální dění v metropoli se chce orientovat nové programové schéma televize Metropol, jehož vysílání na začátku března převzala společnost Mladá fronta, vydavatel mj. ekonomického deníku E15, řady konzumních i odborných magazínů.Od pondělí 8. 4. 2013 běží aktuální zprávy z Prahy a nasazeny jsou v premiérách formáty jako je Víkend, Týden v Praze a další. Aktuální program doplňuje sestřih nejúspěšnějších magazínů. Programové schéma se bude orientovat na aktuální dění v metropoli. Osloveny budou všechny cílové skupiny, tj. od dětí až po seniory,“ přiblížila MediaGuru.cz tisková mluvčí Mladé fronty Pavlína Míčová.

Společnost MF TV, která je stoprocentní dceřinou společností Mladé fronty, jejímž jednatelem je Karel Polcar, v tuto chvíli připravuje pro TV Metropol nové prostředí, buduje nové studio a probíhají první kola castingů. „Hledají se nové  tváře, ale diváci se zároveň mohou těšit na ty, které z Metropole už znají. Program bude představen postupně,“ dodává Míčová.

Týmy určené pro přípravu vysílání TV Metropol jsou stále dotvářeny. Mladá fronta počítá se synergiemi mezi tituly vydavatelství a TV Metropol. „Je to pro nás důležité. Například zpravodajství divize Euro E15 nyní probíhá prostřednictvím tzv. crawlů. Využitím synergií plánujeme spustit pořady pro aktivní muže, maminky a děti,“ říká k přípravám Pavlína Míčová.

-mav-