Přehlídka inovací ve venkovní reklamě

neděle, 05. května 2013, 07:30 Outdoor, Reklama MediaGuru

Technologické inovace dodávají outdoorové komunikaci nové rozměry. Podívejte se na přehlídku některých z nich.

Outdoorová reklama díky novým technologiím dostává zcela nový rozměr. Například ve Španělsku byla nedávno spuštěna kampaň nadace Anar, která na CLV komunikovala odlišné sdělení pro dospělé a děti. Zatímco dospělí viděli na vizuálu malého chlapce se sdělením: „Někdy zneužívání dítěte vidí jen dítě, které trpí“, dětští kolemjdoucí si mohli navíc dozvědět telefonní číslo linky bezpečí, na kterou mohou v případě ohrožení zavolat. K dvojímu sdělení využila agentura Grey lentikulárního tisku.

V Maďarsku přišel mobilní operátor T-Mobile a agentura Kirowskiisobar s nápadem, jak proměnit telefonní budky, které dnes již nikomu moc neposlouží, v něco užitečného a změnil je v kasičky na charitativní sbírky. V současnosti putují vybrané peníze do Maďarské federace pro nevidomé a zrakově postižené.

Coca-Cola Light se zase rozhodla dostát svému positioningu speciálním nápojovým automatem. Nápoj, který si lidé kupují, aby si udrželi štíhlou linii, bylo tak možné získat ze štíhlého automatu Slender Vender, který měl takřka ideální míry. Koncept pochází od pařížské agentury Ogilvy.

V jihokorejském Soulu se distribuční společnost CJ Entertainment snažila přidat něco na atraktivitě klasickému filmovému plakátu. Kreativní agentura Cheil proto ve snaze oslovit mladé diváky vytvořila z klasických plakátů tzv. Wi-Fi plakáty, které umístila na autobusové zastávky. V jejich blízkosti se na smartphonu cestujících objevila v nabídce nezabezpečená Wi-Fi síť s názvem promovaného filmu. Po připojení se pak načetla stránka věnovaná danému filmu s trailery, eventy a možnostmi rezervace. Díky Wi-Fi plakátům se zvýšila návštěvnost stránek o 28,5 %, přičemž návštěvníci ze zastávek na nich strávili 5krát více času než ostatní.

Netradiční plakáty ke své prezentaci využila i finská dentální klinika Hammaspeikko. Za účelem propagace služby bělení zubů pro ni agentura McCann připravila plakát, který ukázal skrytý obsah po vyfocení bleskem.

-kch-