Slovenské Centrum kupuje vydavatel Plus jeden deň

pátek, 31. května 2013, 16:24 Internet & Mobil MediaGuru

Po Česku přichází změna majitele internetové společnosti Centrum Holdings i na Slovensku.

Slovenské vydavatelství Spoločnosť 7 Plus, pod které patří také druhý nejčtenější list v zemi Plus jeden deň, koupilo slovenskou divizi Centrum Holdings. Ta provozuje portály Centrum.sk a Atlas.sk, které patří mezi 11 nejnavštěvovanějších portálů na Slovensku. O transakci vydavatelství informovalo v tiskové zprávě.

Českou část Centrum Holdings před měsícem získalo od americké finanční skupiny Warburg Pincus vydavatelství Economia miliardáře Zdeňka Bakaly.

„Jsme jedním z lídrů na trhu v oblasti tisku a díky zmiňované transakci se okamžitě řadíme k lídrům i na slovenském on-line trhu," uvedl jednatel slovenského vydavatelství Jozef Dukes. Hodnotu transakce neuvedl, ke spojení vydavatelství a Centrum Holdings došlo dnes.

Centrum Holdings na Slovensku provozuje rovněž zpravodajský portál Aktuálne.sk a prostřednictvím služby Centrum.sk nabízí také bezplatné zřízení e-mailového účtu. Portál atlas.sk, jenž zahrnuje vícero webů včetně Aktuálne.sk, byl za uplynulý měsíc z hlediska návštěvnosti pětkou na trhu s 1,77 milionu uživatelů, Centrum.sk skončil na 11. místě s necelými 788.000 uživateli.

Spoločnosť 7 Plus pravidelně vydává 21 titulů. Kromě deníku Plus jeden deň do portfolia skupiny patří také nejčtenější slovenský týdeník, časopis Plus 7 dní.