TN.cz se začíná dotahovat na zprávy iDnes.cz

pátek, 31. května 2013, 08:30 Internet & Mobil MediaGuru

Server TN.cz je letos nejrychleji rostoucím webem z online portfolia skupiny Nova.

Server TN.cz z internetového portfolia Nova Group zaznamenal podle dubnových dat výzkumu NetMonitor dvojnásobný meziroční nárůst návštěvnosti měřeno počtem reálných uživatelů a přiblížil se na dosah zpravodajské rubrice serveru iDnes.cz. TN.cz v letošním dubnu navštívilo 1,25 mil. reálných uživatelů, zprávy na serveru iDnes.cz 1,39 mil. uživatelů.

TN.cz si v dubnu polepšil nejvíce ze zpravodajských webů sledovaných výzkumem NetMonitor a přispěl k tomu, že zájem uživatelů o celou zpravodajskou kategorii v dubnu meziročně vzrostl o 8 % na celkových 4,8 mil. reálných uživatelů.

Ředitel sekce nových médií CET 21 Pavel Krbec přičítá nárůst návštěvnosti práci v marketingu, zlepšování obsahu a výběru témat, která rezonují českou společností. „Portál TN.cz těží i ze synergie, která vznikla díky sofistikovanému propojení televizního a internetového zpravodajství,” říká Krbec s tím, že i za květen očekává pokračování trendového růstu. Počet RUest např. v polovině tohoto týdne dosáhl 251 tis., což bylo nejvíce od spuštění portálu v květnu 2008.

Návštěvnost TOP zpravodajských webů, IV/2013

Návštěvnost TN.cz zvyšuje od začátku roku a pohybuje se nad svými loňskými výsledky.

Celkově portál nova.cz, pod který TN.cz spadá, v dubnu podle NetMonitoru navštívilo 1,9 mil. RU, zatímco loni v dubnu 1,8 mil. RU. TN.cz byl nejrychleji rostoucím webem z portfolia nova.cz. Meziročně si také polepšily mužský portál (Fanda) a ženský portál, oproti loňsku přibyl bulvární Prásk. Naopak oproti loňsku si pohoršily Nova Sport, herní portál a zábavní portál (Voyo).

Vývoj týdenních RUest serveru TN.cz, 2012/2013

Zdroj všech dat:NetMonitor

-mav-