Jolana Voldánová opouští moderátorský post Událostí

neděle, 16. června 2013, 20:33 TV MediaGuru

Jolana Voldánová se rozhodla ukončit moderaci zpravodajské relace Události. V moderování ji nahradí Daniela Písařovicová.

Moderátorka zpravodajství České televize Jolana Voldánová se v neděli 16. června rozloučila s diváky v závěru hlavní zpravodajské relace Události. Po osmnácti letech působení v Událostech a více než dvaceti letech ve zpravodajství se rozhodla vykročit do nové etapy svého profesního života, oznámila mluvčí televize Michaela Fričová s tím, že s ČT by měla Voldánová spolupracovat i nadále. V Událostech ji nahradí Daniela Písařovicová.

„K tomuto rozhodnutí jsem postupně spěla několik let. Ve své profesní kariéře televizního zpravodajství se mi podařilo dosáhnout pomyslného vrcholu, svou práci jsem měla a stále mám velmi ráda, ale cítím, že nazrál čas posunout se ještě někam dál. A přestat se má právě v tom nejlepším,“ uvedla Jolana Voldánová, která je dlouhodobě spjatá s veřejnoprávní televizí. S Českou televizí by ráda spolupracovala i nadále. „Nejprve si ale po osmnácti letech dopřeju volné léto se svými dětmi a rodinou. Potom bych chtěla začít pracovat na novém formátu pro Českou televizi,“ doplňuje.

„Jolana Voldánová je pro mě ikona veřejnoprávního zpravodajství, stoprocentní profesionálka, mimořádná osobnost z hlediska profesního i lidského. Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků. Jsem rád, že spojení Jolany Voldánové s Českou televizí, ač v trochu jiné podobě, bude trvat i nadále,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Jolana Voldánová je čtyřnásobnou vítězkou divácké ankety TýTý v kategorii zpravodajství. Pracovala jako redaktorka, reportérka, parlamentní zpravodajka, zúčastnila se i mnoha zahraničních cest s klíčovými politiky, mezi ty nejvýznamnější patřil Václav Havel. V redakci zpravodajství České televize pracuje od roku 1993, působila v Denních zprávách a Večerníku, později moderovala komentovanou „21“, od roku 1995 moderuje Události a Události Plus a stává se jednou z hlavních tváří veřejnoprávního zpravodajství.

Trio moderátorů Událostí – Marcelu Augustovou, Anetu Savarovou a Jakuba Železného – doplní po Jolaně Voldánové redaktorka a moderátorka České televize Daniela Písařovicová. S Českou televizí spolupracuje od roku 2004, je moderátorkou Studia ČT24, moderuje též Interview ČT24 a mimořádné vysílání v případě významných politických a společenských událostí. Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

-mav-