Seznam.cz loni zvýšil tržby, hrubý zisk klesl pod miliardu

čtvrtek, 20. června 2013, 11:12 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz loni pokračoval ve zvyšování obratu, zisk před zdaněním dosáhl necelých 950 mil. Kč.

Tržby společnosti Seznam.cz dosáhly v loňském roce 2,834 mld. Kč, což představuje 6% meziroční nárůst. Zisk největší tuzemské internetové firmy před zdaněním (EBIT) představoval v loňském roce 947 mil. Kč (-8 %). V roce 2011 činil zisk před zdaněním 1,032 mld. Kč, jeho mírné snížení souvisí s vyššími investicemi do produktů. Na čtvrteční tiskové konferenci to uvedl výkonný ředitel Seznam.cz Michal Feix.

„Věříme, že i v letošním roce budeme úspěšní a internet jako mediatyp dál poroste,“ řekl novinářům Feix s tím, že internetová reklama na rozdíl od ostatních mediaytpů v průběhu posledních let svůj objem zvyšuje. Pro letošní rok Seznam.cz odhaduje, že objem jeho tržeb se v roce 2013 zvýší o 5 %. Zisk by měl zůstat nad hranicí 900 mil. Kč.

Vývoj obratu Seznam.cz, 2008-2012, mil. Kč

Zdroj: Seznam.cz

Alespoň jednu ze služeb společnosti Seznam.cz využívalo v loňském roce podle Feixe 88 procent tuzemské online populace. Ta v loňském roce dosahovala cca 6,5 mil. uživatelů měsíčně.

Seznam.cz v letošním roce plánuje nové produkty, představit je chce v průběhu letošního září a října. V říjnu také zfúzuje se společností Mapy.cz, s.r.o., kterou začlení do své struktury.

-mav-