Bauer Media sjednotila právní formu svých firem

úterý, 16. července 2013, 07:30 Tisk MediaGuru

Nástupce vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra – Bauer Media Praha – změnila právní formu.

Společnost Bauer Media Praha, která je nástupcem dřívějších vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra, změnila v těchto dnech právní formu společnosti ze společnosti s ručením omezeným na veřejně obchodovatelnou společnost. Tím došlo ke sjednocení právních forem společností, které v tuzemsku patří pod německou skupinu Bauer Media.

Sjednocení právních forem společností je nezbytnou nutností k závěrečnému kroku vzniku jedné společnosti Bauer Media. V závěru totiž dojde ke spojení společnosti Bauer Media a Bauer Media Praha (dříve Stratosféra). Fúze ale předpokládá stejnou právní formu obou firem. Změny budou v obchodním rejstříku zaneseny 1. srpna 2013.

Se změnou právní formy došlo také ke změně jednatelů společnosti Bauer Media Praha – místo Alfreda Heintzeho se jednatelem stal Jaromír Skopalík. Ten je zároveň jednatelem společnosti Bauer Media.

Jak už jsme dříve informovali, k finální fúzi a ke vzniku jedné společnosti Bauer Media dojde k 1.1. 2014. Tím bude zároveň završena akvizice vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra společností Bauer Media. K dohodě o převzetí došlo na podzim 2012. Bauer Media bude se všemi zaměstnanci sídlit v jedné budově v Moulíkově ulici v Praze.

-mav-